Uw Dakdekker in Noord-Brabant

Direct contact?

schoorsteen Renovatie

Een schoorsteen heeft een belangrijke functie. Zo zorgt deze voor de afvoer van schadelijke stoffen uit het huis. Daarnaast heeft een schoorsteen als hoogste punt van het huis veel te verduren. Door bijvoorbeeld extreme weersinvloeden kan uw schoorsteen flink beschadigen indien deze niet goed onderhouden is. Het is dan ook aan te raden regelmatig onderhoud te verrichten aan je schoorsteen of deze regelmatig te laten inspecteren. Zo voorkom je ernstige problemen aan je schoorsteen én voorkom je gezondheidsproblemen. Daarnaast is een schoorsteen ook een fijne plek voor vogels om zich te nestelen. Dit zorgt vaak voor schade en gevaarlijke situaties.

Andere problemen die zich voordoen bij een slecht onderhouden schoorsteen zijn:

Vraag direct een offerte aan

Dakinspectie t.w.v. €99,- nu tijdelijk GRATIS!

Schoorsteen repareren

schoorsteen Renovatie

Soms is het renoveren van je schoorsteen helaas niet te voorkomen. Het onderhouden van je schoorsteen is vaak iets wat men vergeet en is niet het eerste waar je aan denkt bij lekkages of andere problemen. Wij weten precies wat de problemen zijn en hebben alle kennis en gereedschappen in huis om jouw schoorsteen zo snel mogelijk te repareren.

Bij een schoorsteen reparatie of renovatie kijken we o.a. naar het voegwerk en loszittende stenen. Dit is belangrijk omdat slechte voegen kunnen zorgen voor lekkages en loszittende stenen voor gevaarlijke situaties. Gewenst kunnen we de schoorsteen compleet uitslijpen en opnieuw (of gedeeltelijk) de schoorsteen voegen. Daarnaast zullen we loszittende stenen vervangen. 

schoorsteen impregneren

Omdat metselwerk veel vocht opneemt, is het verstandig om uw schoorsteen te voorzien van een beschermlaag. Dit noemen we impregneren. Hierbij brengen we een speciale waterafstotende laag aan waardoor schimmel en aanslag geen kans meer krijgen zich te hechten. Zo verleng je de levensduur van je schoorsteen en voorkom je schoorsteen lekkages. Deze beschermlaag is helaas niet voor eeuwig. Wanneer je je schoorsteen goed onderhouden wilt hebben is het van belang deze beschermlaag opnieuw aan te (laten) brengen. Het herhalen en preventief onderhouden van je schoorsteen en zijn metselwerken zorgt ervoor dat jij jaren lang kunt genieten van een goed werkende schoorsteen.

Schoorsteen reparatie

schoorsteenkappen

Met een schoorsteenkap bescherm je de schoorsteen van je woning. Een van de belangrijkste redenen om een schoorsteenkap aan te brengen is om de trek in je schoorsteen te verbeteren. Zo heb je een betere afvoer van warme lucht en rook én verleng je de levensduur van je schoorsteen. Daarnaast zorgt het aanbrengen van deze kappen voor een betere bescherming tegen regen en vorst. Ook vermijd je dat vogels gaan nestelen in je schoorsteen. 

Voor advies over schoorsteenkappen en de verschillende schoorsteenkappen die wij plaatsen, adviseren wij u contact op te nemen via ons contactformulier of per telefoon. 

schoorsteen renovatie kosten

De gemiddelde kosten voor een schoorsteen renovatie zijn moeilijk te berekenen. De prijzen kunnen namelijk al snel oplopen tot in de duizenden euro’s. Vooral de staat van je schoorsteen is belangrijk. Zo zijn de kosten voor een schoorsteen die door de jaren heen veel schade heeft opgelopen hoger. Ook schoorstenen waar al tientallen jaren geen onderhoud is gedaan zijn in het algemeen een stuk duurder. Daarnaast zorgen ook extra werkzaamheden als voegen, schoorsteenkappen plaatsen of impregneren voor een verhoging van de kosten. Wil je meer informatie verkrijgen over jouw schoorsteenrenovatie? Neem dan contact met ons op, of vraag hierboven een vrijblijvende offerte op. 

Onze werkwijze

Gratis Dakinspectie

Wij komen graag vrijblijvend bij je langs om een juiste inschatting te maken van de situatie.

Offerte op Maat

Zodra wij de situatie hebben ingeschat ontvang je van ons een offerte op maat.

Akkoord

Bij een akkoord gaan we zo snel mogelijk aan de slag op een door jou gekozen datum & tijdstip.

EEN GREEP UIT ONZE DIENSTEN

Daklekkage in Tilburg

Dakreparatie

Wij repareren platte daken, dakpannen en dakgoten

Dakdekker in Tilburg

Dak Vervangen

Wij vervangen zowel complete pannen als platte daken

Dakgoot reparatie

Dakgoten

Repareren, reinigen en coaten van alle soorten dakgoten

Dak vervangen Eindhoven

Schoorstenen

Kapotte schoorsteen? Wij repareren hem!

Call Now ButtonBel ons