Uw Dakdekker in Noord-Brabant

Direct contact?

nokvorsten reparatie

Nokvorsten (of nokpannen) zijn de bovenste rij dakpannen op je dak. Deze dakpannen hebben vaak een halfronde vorm en zorgen voor een optimale waterdichtheid van je pannendak. Door deze nokvorsten worden de twee zijdes van het dak met elkaar verbonden en netjes afgesloten. Hierdoor blijft het dak volledig waterdicht. Daarnaast verstevigen ze het dak, voorkomen ze het verschuiven van dakpannen en ziet het dak er netjes en afgewerkt uit. Nokvorsten zijn dus een belangrijk onderdeel van je dak en zorgen voor veel problemen als ze kapot zijn. Laat dus tijdig je nokvorsten repareren om ernstige schade te voorkomen.

Laat je nokvorsten tijdig repareren

Loszittende en beschadigde nokvorsten zijn een veelvoorkomend probleem dat jaarlijk voor veel schade zorgt in Nederland. Veelvoorkomende schades zijn bijvoorbeeld lekkages, maar ook vallende dakpannen door harde windstoten. Wacht niet te lang met het repareren van je nokvorsten. Hierdoor ontstaat het risico dat de nokvorsten vervangen moeten worden. Dit komt omdat het cement zodanig is aangetast dat de nokvorsten mee zijn gescheurd. In dit geval dienen er nieuwe nokvorsten geplaatst te worden.

Wij raden aan om je nokvorsten wat vaker te controleren. Vooral bij een ouder pannendak is het belangrijk om de nokpannen goed in de gaten te houden en bij twijfel een dakinspectie laat uitvoeren. Het cement on de nokvorsten is na enkele tientallen jaren poreus of korrelvormig. Hierdoor ontstaan scheuren in de cementlaag en liggen de nokpannen min of meer los op het dak. Zo zijn ze gevoelig voor lekkages en waaien ze bij een stevige storm gemakkelijker van het dak.

Vraag direct een offerte aan

Dakinspectie t.w.v. €99,- nu tijdelijk GRATIS!

nokvorsten repareren, renoveren of vervangen?

Zijn jouw nokpannen in een slechte staat? Of heb je het gevoel dat er ergens in het dak iets mis is? Dan is het aan te raden om een dakinspectie uit te laten voeren. Op basis van deze inspectie stellen wij vast wat nodig is voor jouw dak, namelijk een reparatie, renovatie of vervanging van de nokvorsten.

Reparatie nokvorsten
Wanneer de schade aan de nokpannen meevalt kan er gekozen worden voor een reparatie. Alle gebroken en/of gescheurde nokpannen worden dan hersteld of vervangen. Daarnaast worden ook losse cement delen verwijderd en wordt het mos en gruis weg geborsteld van de dakpannen.

Renovatie nokpannen
Een nokvorst renovatie is nodig wanneer een reparatie geen optie meer is. Bij een renovatie worden alle nokpannen vervangen voor nieuwe nokpannen. De ondervorst wordt vervangen wanneer deze niet meer in goede staat is, anders wordt deze hergebruikt. Bij een renovatie kan er ook gekozen worden voor een ventilerende nokvorst. Deze is door middel van een ruiterbalk geheel mechanisch verankerd in de nokbalk.

Vervangen nokpannen
Het volledig vervangen van de nokpannen gebeurd wanneer de huidige staat van de nokvorsten zeer slecht en vervallen is. Vaak gaat dit gepaard met een verslechtering van de levensduur van je pannendak. Alle nokvorsten en aanliggende dakpannen worden vervangen. Zo ligt je nokvorst en dakpannen weer recht en kunnen ze er weer jaren tegenaan. Wanneer het onderdak ook schade heeft of rotting vertoond, vervangen we deze ook.

kosten nokvorsten reparatie

De kosten van een nokvorst reparatie lopen erg uiteen. Niet elk dak is even groot en niet elke nok is hetzelfde. Daarnaast is de staat van de nokvorsten ook belangrijk om de kosten te kunnen berekenen. Het is daarom belangrijk dat er eerst een vakman komt kijken naar jouw dak. Op deze manier weten wij hoe het dak er bij staat. 

Wil je graag weten hoeveel het repareren van jouw nokvorst kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Dakwerken Garant.

Nokvorsten reparatie

Onze werkwijze

Gratis Dakinspectie

Wij komen graag vrijblijvend bij je langs om een juiste inschatting te maken van de situatie.

Offerte op Maat

Zodra wij de situatie hebben ingeschat ontvang je van ons een offerte op maat.

Akkoord

Bij een akkoord gaan we zo snel mogelijk aan de slag op een door jou gekozen datum & tijdstip.

EEN GREEP UIT ONZE DIENSTEN

Daklekkage in Tilburg

Dakreparatie

Wij repareren platte daken, dakpannen en dakgoten

Dakdekker in Tilburg

Dak Vervangen

Wij vervangen zowel complete pannen als platte daken

Dakgoot reparatie

Dakgoten

Repareren, reinigen en coaten van alle soorten dakgoten

Dak vervangen Eindhoven

Schoorstenen

Kapotte schoorsteen? Wij repareren hem!

Call Now ButtonBel ons