Uw Dakdekker in Noord-Brabant

Direct contact?

daklekkage

Een daklekkage is enorm vervelend en kan zich snel verspreiden. Zelfs een kleine lekkage kan desastreuze gevolgen hebben voor je woning. Het is belangrijk om er vroegtijdig bij te zijn, want een vergevorderde daklekkage kan blijvende waterschade opleveren. Kosten zijn dan vaak hoog en dit wil je natuurlijk voorkomen. De bron van de lekkage is vaak moeilijk te vinden en dus een lastige klus. Schakel daarom een expert in om de lekkage aan je dak op te sporen en te verhelpen. Wij van Dakwerken Garant zijn professionals in daklekkages door Noord-Brabant. Met verschillende locaties verspreid door Brabant kunnen wij snel ter plaatse zijn voor een gratis dakinspectie inclusief vrijblijvende offerte voor het oplossen van je lekkage.

hoe kun je een daklekkage herkennen?

Het is belangrijk om je dak regelmatig te controleren op schade of lekkages. Heb je last van een daklekkage dan ben je er in ieder geval op tijd bij. Er zijn verschillende signalen waaraan je een lekkage kunt onderscheiden. Herken jij een van de onderstaande punten? Schakel dan direct de hulp van onze specialisten in:

Vraag direct een offerte aan

Dakinspectie t.w.v. €99,- nu tijdelijk GRATIS!

wat zijn de oorzaken van een daklekkage?

Soms is de oorzaak van je lekkage duidelijk te vinden, maar vaak is dit niet het geval. Je komt er vaak te laat achter als de lekkage al heel wat schade heeft aangericht. De meest voorkomende oorzaken delen we op in drie categorieën, namelijk: dakbedekking, daklood en dakgoten.

Dakbedekking: kapotte dakpannen, scheuren in dakpannen of een plat dak zonder goede regenafvoer zorgen vaak voor de meeste problemen. Bij schuine daken is een lek opsporen niet eenvoudig, vooral als het dak goed afgetimmerd en geïsoleerd is zorgt het voor veel problemen. Hierdoor wordt het water lange tijd vast gehouden in het dakbeschot, de isolatie en de plafonds. Lekkages vindt je dan ook zelden terug op dezelfde plek. Bij platte daken moet je vooral zorgen dat het water goed weg kan lopen. Bitumen krijgt het daarnaast ook zwaar te verduren tijdens de wisselende weersomstandigheden. Laat je daken dus regelmatig nakijken om flinke schade te voorkomen.

Daklood: ook daklood zorgt vaak voor veel daklekkages. Doordat het daklood bij de schoorstenen en/of dakkapellen beschadigd raakt ontstaat er vochtinsijpeling. Zorg daarom dat de randen van het daklood goed nagekeken worden.

Dakgoten: een verstopte dakgoot kan voor veel ellende zorgen. Wanneer bladeren en vuil in combinatie met regen verstopt raken in de dakgoot kan dit leiden tot een flinke lekkage. Om problemen te voorkomen is het aan te raden een aantal keer per jaar je dakgoot schoon te maken.

Daklekkage oorzaken

lekkage van het dak herstellen

De oplossing voor het verhelpen van een daklekkage ligt vaak aan het probleem. Kapotte dakpannen worden meestal gewoon vervangen en problemen met daklood zijn makkelijk op te lossen door het beschadigde deel te vervangen. Bij platte daken wordt bij een lek vaak vloeibare dakbedekking aangebracht. Dit vormt een goede en snelle noodoplossing. Een dakreparatie neemt dus weinig tijd in beslag en kost daarnaast ook relatief weinig.

Wanneer de problemen blijven opstapelen is het goed om na te denken over een dakrenovatie. Een lek komt namelijk meestal niet alleen en is een voorbode voor meer problemen en het continu repareren van deze lekkages niet goedkoop. Het vervangen van je dak kan dan een oplossing zijn. 

Kosten daklekkage repareren

Het bepalen van de kosten voor het verhelpen van een daklekkage hangt af van verschillende factoren. Zo houden wij bij het bepalen van de prijs voor het verhelpen van een lekkage altijd rekening met:

Onze werkwijze

Gratis Dakinspectie

Wij komen graag vrijblijvend bij je langs om een juiste inschatting te maken van de situatie.

Offerte op Maat

Zodra wij de situatie hebben ingeschat ontvang je van ons een offerte op maat.

Akkoord

Bij een akkoord gaan we zo snel mogelijk aan de slag op een door jou gekozen datum & tijdstip.

EEN GREEP UIT ONZE DIENSTEN

Dakinspectie

Wij controleren het dak op beschadigingen en zwakke plekken.

Dakdekker in Tilburg

Dak Vervangen

Wij vervangen zowel complete pannen als platte daken

Dakgoot reparatie

Dakgoten

Repareren, reinigen en coaten van alle soorten dakgoten

Dak vervangen Eindhoven

Schoorstenen

Kapotte schoorsteen? Wij repareren hem!

Call Now ButtonBel ons