Uw Dakdekker in Noord-Brabant

Direct contact?

Dakkapel plaatsen

Heeft u ook genoeg van die krappe en donkere zolder, en wilt op een eenvoudige manier meer licht en ruimte boven in uw woning? Dan is het plaatsen van een dakkapel de ideale oplossing! Dakwerken Garant heeft jarenlange ervaring met het plaatsen van dakkapellen van hoge kwaliteit. 

Zowel de kant en klare dakkapellen als de speciaal voor u op maat gemaakte modellen kunnen wij bij u thuis afleveren én monteren. Door onze jarenlange ervaring met het plaatsen van alle soorten en maten dakkapellen is elk denkbaar model en formaat dakkapel mogelijk bij ons. Wij staan immers voor een hoge klanttevredenheid en de hoogste kwaliteit.

Het plaatsen van een dakkapel heeft vele voordelen, dit zijn de grootste:

Vraag direct een offerte aan

Dakinspectie t.w.v. €99,- nu tijdelijk GRATIS!

VERSCHIL IN DAKKAPELLEN

Het plaatsen van een dakkapel is een vrij ingewikkelde taak en dus ook echt het werk van een specialist. Het plaatsen van zo’n dakkapel bestaat uit het inmeten, produceren, plaatsen en afwerken. Er bestaan twee verschillende soorten dakkapellen, namelijk een prefab dakkapel en een op maat gemaakte dakkapel. Hieronder geven we wat meer uitleg.

PREFAB DAKKAPEL

Een prefab dakkapel staat vaak voor snelheid en efficiëntie. Deze dakkapellen worden namelijk snel geplaatst, vaak al binnen 1 dag. Daarnaast is een prefab dakkapel een stuk goedkoper. Het scheelt dus flink in de kosten. Het nadeel van een prefab dakkapel is dat ze in een fabriek worden gemaakt. Dit zorgt vaak voor een minder mooie afwerking dan bij een op maat gemaakt dakkapel.

DAKKAPEL OP MAAT

Een op maat gemaakt dakkapel heeft het voordeel dat je een grotere flexibiliteit hebt op het gebied van vorm, materiaal, afwerking en dergelijke. Het volledig afstemmen van je dakkapel is voor veel mensen de reden om toch te gaan voor een op maat gemaakt dakkapel. Het nadeel is dat een op maat gemaakt dakkapel hoger oploopt in de kosten.

dakkapel plaatsen dakwerken garant (1)

DAKKAPEL PLAATSEN DEN BOSCH

Laat je een dakkapel bouwen? Ieder model heeft natuurlijk een ander plaatsingsproces, maar in grote lijnen zien deze er hetzelfde uit. Een dakkapel wordt als volgt geplaatst:

Stap 1: eerst wordt er goed gekeken naar het dak. Het kan voorkomen dat het dak op sommige plekken verstevigd moet worden met enkele draagbalken. Zo komt het dak niet in gevaar.

Stap 2: onze specialisten beginnen met het maken van de uitsparing op het dak. Dakpannen worden verwijderd en het dakbeschot wordt open gezaagd. Een uitsparing is het gat waar de dakkapel op geplaatst gaat worden.

Stap 3: met een gat in het dak kan het dakkapel geplaatst worden. Bij een prefab dakkapel gaat dit met behulp van een kraan, deze tilt het geheel in een keer het dak op. Bij een traditionele dakkapel bouwen onze specialisten de constructie zelf op.

Stap 4: tot slot is het tijd voor de afwerking. Onze specialisten zorgen ervoor dat de buitenafwerking en de binnenafwerking helemaal klaar zijn.

DAKKAPEL RENOVATIE

Het onderhoud van een dakkapel is een lastige klus. Dit komt vooral omdat het moeilijk is om even het dak op te gaan om iets kleins te repareren. Daarnaast kom je er, vooral op een schuin dak, moeilijk bij. Door alle weersinvloeden in Nederland zijn dakkapellen ook nog eens gevoelig voor houtrot. Wanneer je op tijd bent is het vervangen van een dakkapel vaak niet nodig, een renovatie is dan voldoende. Wanneer je dakkapel nog in goede staat is, is het natuurlijk zonde om deze compleet te vervangen. Het renoveren van jouw dakkapel heeft dan een aantal voordelen. Zo zijn de kosten een stuk lager en hoef je de binnenkant niet opnieuw af te werken. Ook voor renovatie klussen aan bestaande dakkapellen bent u bij ons aan het juiste adres. In veel gevallen kunnen wij het direct voor u oplossen!

dakkapel dakwerken garant (1)

EXTRA AANDACHTSPUNTEN

Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten. Zo kan het zijn dat je voor het plaatsen van een dakkapel een vergunning nodig hebt. Valt jouw dakkapel onder één van deze punten? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen vergunning nodig.

Naast het tijdig aanvragen van een vergunning, zijn er ook een aantal andere aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

DAKKAPEL KOSTEN

De kosten van een dakkapel zijn geheel afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en het model. Zo is een houten prefab constructie goedkoper dan een kunststof of polyester prefab constructie. Bij een prefab dakkapel moet je denken aan kosten vanaf €3000,-. Hoe groter de prefab dakkapel en hoe luxer het materiaal, hoe duurder het in totaal is. Een dakkapel op maat schommelt nog meer in prijzen omdat je ontzettend veel kanten op kunt. Deze dakkapellen beginnen zo ongeveer vanaf €4000,-. 

Wil je een specifieke dakkapel offerte voor jouw woning? Neem dan snel contact met ons op en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Onze werkwijze

Gratis Dakinspectie

Wij komen graag vrijblijvend bij je langs om een juiste inschatting te maken van de situatie.

Offerte op Maat

Zodra wij de situatie hebben ingeschat ontvang je van ons een offerte op maat.

Akkoord

Bij een akkoord gaan we zo snel mogelijk aan de slag op een door jou gekozen datum & tijdstip.

EEN GREEP UIT ONZE DIENSTEN

Daklekkage in Tilburg

Dakreparatie

Wij repareren platte daken, dakpannen en dakgoten

Dakdekker in Tilburg

Dak Vervangen

Wij vervangen zowel complete pannen als platte daken

Dakgoot reparatie

Dakgoten

Repareren, reinigen en coaten van alle soorten dakgoten

Dak vervangen Eindhoven

Schoorstenen

Kapotte schoorsteen? Wij repareren hem!

Call Now ButtonBel ons