Uw Dakdekker in Noord-Brabant

Direct contact?

DAK ISOLATIE

Met een goede dakisolatie kunt u veel besparen op de stookkosten en houdt u de warmte in de zomer buiten de deur. Vooral door de stijgende energiekosten is dit een investering die zichzelf snel terugverdiend. Bij Dakwerken Garant kan er worden gekozen uit verschillende isolatiematerialen zoals glas- of steenwol, tempex platen (piepschuim) of de kwalitatief unieke Unidek platen.

U krijgt van ons goede en vakkundige uitleg over de isolatiewaarde van de desbetreffende materialen en welke u het beste toe kan passen op uw woning. Het aanbrengen gebeurt natuurlijk uiterst zorgvuldig en met de professionaliteit zoals men van ons gewend is.

dak isolatie dakwerken garant (1)

Vraag direct een offerte aan

Dakinspectie t.w.v. €99,- nu tijdelijk GRATIS!

schuin dak isoleren

Een hellend dak kan van buitenaf of van binnenuit geïsoleerd worden. De voorkeur gaat vaak uit naar isoleren van buitenaf, ook wel warm dakisolatie genoemd. Deze methode is wel duurder omdat er vaak extra aanpassingen aan het dak gedaan moeten worden. Toch is deze methode wel het meest efficiënt omdat er minder risico is op koudebruggen en de dakconstructie minder onderhevig is aan schommelingen in temperatuur. 

Toch is de meest gekozen manier van isoleren van binnenuit. Deze manier is goedkoper en kan op een makkelijkere en snellere manier geplaatst worden. Hellende daken worden op deze manier van binnenuit geïsoleerd, meestal via de zolder. Veelgebruikte materialen zijn PIR, steenwol, glaswol, minerale wol en houtvezel. Na het plaatsen wordt de constructie afgewerkt met gipsplaten.

Plat dak isoleren

Ook een plat dak kan van buitenaf of van binnenuit worden geïsoleerd. Er kan zelfs gekozen worden om het bovenop de bestaande dakbedekking te plaatsen, dit noemen we omgekeerde dakisolatie. De voorkeur gaat ook hier uit naar isoleren van buitenaf. Voor deze vorm van dakisolatie kies je voor PIR platen of EPS platen. 

Een plat dak isoleren van binnenuit kennen we onder de noemer koud dak isolatie. Hier wordt in het algemeen steen- of glaswol voor gebruikt. Deze worden dan aan de binnenzijde van het dak geplaatst. Let wel op dat alles op de juiste manier gedaan wordt. Anders kunnen er vochtproblemen en koudebruggen ontstaan. Een specialist zoals Dakwerken Garant kan je hier heel gemakkelijk bij helpen.

subsidie op dak isolatie

Het isoleren van je dak kost geld. Gelukkig zijn er aantrekkelijke subsidies voor isolatie en andere duurzame maatregelen. Als je het slim aanpakt kun je via de ISDE-subsidie zo’n 30 procent terugkrijgen. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie dien je binnen 12 maanden twee of meer ruimtes in huis te laten isoleren. Hierbij kun je ook denken aan vloer- of muurisolatie. Daarnaast is er ook de optie om naast dakisolatie bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp aan te schaffen. Ook een aansluiting op het warmtenet geldt als een goede isolatiemaatregel. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet het isolatiemateriaal door een professioneel bedrijf worden aangebracht.

dakisolatie dakwerken
dakisolatie plat dak
dak isolatie schuin dak

dakisolatie kosten

Het isoleren van je dak is natuurlijk heel aantrekkelijk. Je bespaart namelijk op je energiekosten. Helaas zijn de kosten van dakisolatie niet eenduidig weer te geven. Dit komt vooral omdat je bij dakisolatie kunt kiezen uit veel verschillende soorten isolatiematerialen. Deze zijn daarnaast ook allemaal weer leverbaar in verschillende diktes en afmetingen. Bovendien betaal je ook een lagere prijs wanneer je meer vierkante meters afneemt. Mede door deze schommelingen geven we niet graag een specifieke prijs. Wil je wel graag weten wat het kost om jouw dak te isoleren? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Onze werkwijze

Gratis Dakinspectie

Wij komen graag vrijblijvend bij je langs om een juiste inschatting te maken van de situatie.

Offerte op Maat

Zodra wij de situatie hebben ingeschat ontvang je van ons een offerte op maat.

Akkoord

Bij een akkoord gaan we zo snel mogelijk aan de slag op een door jou gekozen datum & tijdstip.

EEN GREEP UIT ONZE DIENSTEN

Dakinspectie

Wij controleren het dak op beschadigingen en zwakke plekken.

Dakdekker in Tilburg

Dak Vervangen

Wij vervangen zowel complete pannen als platte daken

Dakgoot reparatie

Dakgoten

Repareren, reinigen en coaten van alle soorten dakgoten

Dak vervangen Eindhoven

Schoorstenen

Kapotte schoorsteen? Wij repareren hem!

Call Now ButtonBel ons